Австралия

australian-flag-640

Австралия е уникална и разнообразна страна във всяко едно отношение- култура, население, климат, география и история. За статии по специфични теми за австралийската история и култура посетете нашата Австралийската история енциклопедия  .

Култура

Австралийската култура е толкова широка и разнообразна както пейзажа на страната. Австралия е мултикултурна и многорасова и това е отразено в храната на страната, начина на живот и културните практики и опит.

Население

Към края на октомври 2012 г., населението на Австралия е приблизително 22,7 милиона души. Най-гъсто населените държави са Нов Южен Уелс и Виктория с техните столици Сидни и Мелбърн, най-големите градове в Австралия.

Климат

По-голямата част на Австралия има умерен климат през по-голямата част на годината.

Северните щати на Австралия обикновено са топли през цялото време, а южните щати имат студени зими, но рядко с минусови температури.

История

Първите жители на Австралия аборигените се смята, че са мигрирали от неизвестна точка на Азия до Австралия преди 50 000 – 60 хиляди години.

Капитан Джеймс Кук е провъзгласил като Европейско откритие на Австралия през 1770 и португалци са забелязани за първи път в страната, докато за холандците е известно, че са проучили крайбрежните райони през 1640 г.

Първото европейско селище на Австралия е през януари 1788 г., когато първият флот е плавал в залива Ботани под командването на капитан Артър Филип. Първоначално създаден като наказателна колония от 1830 г. броят на свободните заселници се увеличава. Превоз на затворници до източните колонии бе премахнато през 1852 г., както и на западните колонии през 1868 година.

Имигриране в Австралия

SkillSelect

SkillSelect е онлайн услуга, която позволява на заинтересованите от имигриране към Австралия да записват своите детайли, за да се зачетат за квалифицирана виза чрез изразяване на интерес (EOI) като квалифицирани работници.

 Отдел за имиграция и гранична защита

Visa Finder

Visa Finder може да ви помогне да намерите австралийска виза най-вероятно, която да отговаря на вашите специфични обстоятелства. Visa Finder включва най-често срещаните австралийски визи, но не включва всички визи.

Работници – визи и имиграция – информация

Отдел за имиграция и гражданство, страница с информация за наличните възможности за виза за хора, които искат да работят или временно или имигрират към Австралия.

Бизнес хора – визи и имиграция – информация

Презокеански бизнес хора могат да кандидатстват за виза, за да провеждат кратки бизнес посещения, създаване или управляване на нов или съществуващ бизнес или да инвестират в Австралия.

Отдел за имиграция и гражданство, страница с информация за имиграция на хора, които възнамеряват да се оженят, партньори, деца, родители и други членове на семейството на австралийски граждани, австралийски постоянно пребиваващи или привилегировани граждани на Нова Зеландия.

Устройване в Австралия

Информация за подпомагане на имигранти, бежанци и хуманитарни участници установяващи се в Австралия. Включва списък на седем важни неща, които трябва да направите след пристигането си в Австралия; места на които можете да се свържете за помощ с уреждане и практическа информация за живота в Австралия, включително: образование, семеен живот, здравеопазване, жилищно настаняване, право, отдих, транспорт и работа .

Подкрепа за нови пристигащи в Австралия

Новопристигналите в Австралия могат да получат някои помощи и услуги от правителството в зависимост от техния статут на пребиваване. Периоди на изчакване и други особенности, които новопристигналите на Австралия трябва да знаят.

AU_Passport

Подменю на дестинация Австралия


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273