Стипендии за чуждестранни студенти – Австралия

2010ResearchAustralia

 

Разходите за обучение в Австралия зависят от институцията и нивото на обучение, която ще  изберете.

Като международен студент имате такси за обучение които се заплащат предварително. Можете да използвате търсене в този сайт за да намерите курсове и да видите подробности и техните такси за обучение. Възможно е да има допълнителни разходи за курса, включително учебни материали и достъп до съоръженията на институцията.

Списъкът по-долу дава информация за обхвата на курса и разходите за различните видове квалификации.

 • Училище - от $ 7800 до $ 30,000
 • Английски езикови проучвания - около $ 300 на седмица, в зависимост от продължителността на курса
 • Професионално образование и обучение (Сертификати I до IV, дипломи и Advanced Diploma) – от $ 4000 до $ 22 000
 • Бакалавърска степен - от $ 15,000 до $ 33 000 *
 • Следдипломна магистратура - от $ 20 000 до $ 37,000 *
 • Докторска степен - от 14,000 $ до 37 000 $ *

* Забележка: Това не включва курсове с по-висока стойност, като например ветеринарни и медицински. Моля, посетете уебсайта на институцията директно за да видите разходите за тези курсове.

Всички разходи са за година и са в австралийски долара. За да ги превърнете във вашата собствена валута посетете http://www.xe.com

Има много стипендии, дарения и други, които могат да ви помогнат и да ви подкрепят финансово при обучението ви в Австралия. Те се предлагат както от австралийското правителство, образователни институции така и от редица други държавни и частни организации. Можете да използвате даденото на ваше разположение търсене на всяка страница на този сайт, за да намерите съответната стипендия за вас, заедно с информация за контакти с институцията, която предоставя стипендията.Всички молби за стипендии се извършват директно от организацията която ги предоставя.

Ето информация за някои от най-големите програми за стипендии достъпни за международните студенти:

 • Австралия Awards - Сипендията на Австралия има за цел да повиши информираността, образованието и трайните връзки между Австралия и съседите и чрез мащабни програми за стипендии на Австралия. Програмата обединява стипендии, предлагани от Агенцията за международно развитие на Australian(AusAID), Министерството на промишлеността, иновациите, изменението на климата, науката, изследванията и висшето образование (DIICCSRTE) и австралийския център за международни изследвания в селското стопанство (ACIAR). Прочетете повече на www.australiaawards.gov.au
 • Международна следдипломна стипендия за научноизследователска дейност - програмата за следдипломна International Research Стипендия (ПИС) се фокусира върху подобряване на качеството на австралийските изследвания. Ако вече имате дипломи за висше образование,  IPRS стипендия ви дава възможност да учите в Австралия с някои от най-добрите изследователи в областта ви. Можете да прочетете повече за тези стипендии уебсайта на  Министерството на иновациите. Или за да търсите стипендия използвайте инструмента за търсене на този сайт.
 • JASON (съвместни академични стипендии онлайн мрежа) - JASON е търсачка за следдипломна стипендия. Стипендиите в базата данни се отнасят за австралийски студенти желаещи да учат у дома или в чужбина и за чуждестранни студенти, желаещи да учат в Австралия. Можете да разберете повече на уебсайта на JASON .

Кой може да кандидатства за стипендия?

Всички чуждестранни студенти изброени на нашия сайт имат възможност за стипендия. Много от тях са учени от различни националности, но все пак всички условия за стипендии са определени от институцията или организацията, която ги предлага и приложението трябва да бъде изпратено директно към доставчика на стипендията. За да разберете дали имате право да получите стипендия, трябва да се свържете с организацията предлагаща я.

Как да разберете коя стипендия може да отговаря на условията ви , при използване на инструмента за търсене на всяка страница на този сайт:

 1. Въведете в лентата за търсене вашия район на проучване или институция
 2. В страницата с резултати от търсенето кликнете върху раздела Стипендии
 3. От списъка на наличните стипендии използвайте филтъра, който отговаря на вашите предпочитания

Моля, обърнете внимание: Сайта за проучване в Австралия не предоставя стипендии и не е в състояние да предостави съвети за стипендии за допустимост. Коментари и въпроси за наличие на стипендии или допустимост за конкретна националност няма да се публикуват или да бъде даден отговор. Пълните правила и условия отнасящи се за коментари са достъпни на страница Правна (достъпна чрез филтъра на всяка страница на сайта).

Австралия Правителствени стипендии

Стипендия на Австралия

Австралия Награди Стипендия

Индевър Следдипломна Стипендия

Индевър Изпълнителна Стипендия

Международни следдипломни Research Стипендии (ПИС)

Колежи и Университети със Стипендии за чуждестранни студенти

Сидни Международни стипендии за постижения

Macquarie University Международни стипендии

Мелбърн Международни Изследователски стипендии

Университет на Аделаида Стипендии за чуждестранни студенти

La Trobe Стипендии за академични постижения за чуждестранни студенти

Университет на Нюкасъл следдипломна Стипендия за научноизследователска дейност

Университет на Западна Австралия Стипендия за научноизследователска дейност

Monash Висше Училище Международни студентски Стипендии

Flinders Международна Следдипломна Стипендия

Арса Туристически стипендии за гражданите на Британската общност

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273