Девет неща които ще ви уволнят в чужбина

You-are-fired

Девет неща, които никога да не казваш на шефа си

Чарлз Пърди, главен редактор Monster.com
„Мисли, преди да говориш“ винаги е добра политика – още повече по време на работа. Да кажеш нещо погрешно на шефа  може да ви причини сериозни щети, а някои от нещата, които шефовете не искат да чуят може и да ви изненадат. Проверихме много мениджъри и направихме този списък от девет фрази които те ненавиждат. Ние ще ви кажем това което трябва да кажете вместо да казвате:
Fired
1. „Имам нужда от “а рейз“ увеличение на заплатата.“  Никога не влизайте в преговори за заплати, говорейки за вашите нарастващи разходи или поскъпване на цените. Вашият работодател не се интересува от вашите финансови проблеми. Въпреки това, ръководството вероятно иска да възнагради успеха ви и да запази високо-ефективните служители удовлетворени. Искането на  “а рейз“ винаги трябва да бъде подкрепено с доказателства за това, което сте постигнали за бизнеса за които работите - заедно с информация за това, което хората с вашите отговорности обикновено печелят.

2. „Това просто не е възможно.“ 
Винаги говорете с шефа си по отношение на това, което може да бъде направено. Например, вместо да кажете „Ние не можем да постигнем това до петък“ кажете “Ние определено можем да  постигнем това до понеделник или ако имаме помощ от повече хора, бихме могли да спазим крайния срок до петък.“ Когато говориш с шефа си мисли от гледна точка на решаване на проблема му, а не от гледна точка на поставяне на повече проблеми на главата му.

3. „Аз не мога да понасям да работя с ____“. 
Когато се оплачем от колега обикновено се отразява по-зле на нас, отколкото на колегата. Да не правим тези конфликти проблем на шефа – Разбира се, управлението се интересува от проблемите, които застрашават способността на дружеството да функционира. Ако трябва да говорите  с HR за проблеми като заплашително, незаконно или неетично поведение на колега, дръжте  професионален тон и фокус върху работата, а не личните ви проблеми.

4. „Аз бях на party снощи – толкова съм махмурлия !“ 
Стегни се, вземи хапче ибупрофен, допълнително кафе, но не споделяй подробности за вашата нощ в града с шефа си, дори ако имате приятелски отношения. Поддържането на стабилен професионализъм ще се отплати, когато дойде време да обсъждате промоции и заплати.

5. „Но аз ви пратих емайл за това миналата седмица.“ 
Предупреждаването на шефа ви за проблем, чрез електронна поща не ви освобождава от всякаква отговорност за него. Шефовете мразят подчинени с “вече не е мой проблем“ нагласа и държание. Следете всички критични въпроси, които са ви известни и продължавайте да ги следите, докато не чуете: „Не е нужно да се притеснявате за това повече.“

6. „Това не е моя вина.“ 
Хленчещ 8 годишен ли сте или поемащ отговорност професионалист? Предприемете стъпки за да разрешите проблема който сте направили. И ако сте погрешно обвинени за проблем : „Нека да стигнем до дъното на това“ , казвайки „Какво можем да направим, за да преодолеем този проблем“ е много по-ефективно от това да кажем „Това не е моя вина.“

7. „Не знам.“ 
Ако вашият шеф ви задава въпрос на който не можете да отговорите, правилният отговор не е „Не знам.“, а  “Ще разбера веднага.“

8. „Но ние винаги сме го правили по този начин.“ 
Вие може да се окажете с нов шеф, който иска да опита нови неща и най-добрият начин да се представите като ненужна реликва на работното място е да го посрещнете с „ние го правим по този начин, защото това е начинът по който го  правим“. Ако имате притеснения относно възможностите за реализация на нова идея, може да кажете „Мисля, че за да стане това, ние ще трябва да …“ Не убивайте новите идеи с негативизъм.

9. „Позволете ми да ви запозная с  …“ 
Избягвайте изкушението да играете сватовник за шефа си. Потенциалният риск далеч надхвърля всяка потенциална полза. В съвременните работни места умните работници ще теглят чертата на „прекаленото споделяне“.

This entry was posted in Гурбет and tagged , . Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273