Нова Зеландия иска имигранти

NZ 1

Най-четения вестника на Нова Зеландия, The New Zealand Herald призовава правителството за драстично увеличаване на нивото на имиграцията  за да се помогне  на икономиката.

Нова Зеландия като цяло прави преброяване веднъж на всеки пет години. Този призив се дължи на направеното преброяване на населението през 2011 г., когато е настъпило земетресението в  Крайстчърч. Преброяването е било забавено с две години до 2013 година.

Цифрите показват, че населението на страната е нараснало с 5.3% през предходните седем години, в размер на 0.7% годишно до 4 242 048.   The Herald казва, че това показва, че страната е в състояние да предприеме мерки за да привлече имигранти. Преброяването показва, че населението застарява. Средната възраст в момента е 38 години, което е с две години по-висока възраст сравнено с преброяването на населението през 2006 година. Етническият състав на страната се е променил от 2006 г. насам. Европейците и маорите са двете най-големи групи.

Броят на хората определящи себе си като „азиатци“ рязко се увеличи от около 9% на около 12%.  В областта Auckland, азиатците сега обхващат почти една четвърт от населението. Китай и Индия са основните страни на произход. 89 121 души родени в Китай и 67 176 души родени в Индия, в момента живеят в Нова Зеландия. Има също така значителни корейски и филипински общности.

Англия все още осигурява  най-много имигранти до Нова Зеландия сравнена с всяка друга страна. 225 589 души родени в Англия сега живеят в Нова Зеландия и са 21.5% от всички имигранти.

The New Zealand Herald казва, че фактът, че Великобритания, САЩ и Австралия вече са предприели стъпки за ограничаване на имиграцията предполага, че за Нова Зеландия възможносттите ще станат по-големи и по-успешни.

Австралия, Великобритания и Съединените щати са били такива магнити за мигрантите, че всички вече предприемат стъпки за ограничаване на потока. Но историята показва, че Великобритания и Съединените щати просперират най-вече когато тяхната политика е по-либерална.  Това може да бъде възможност за Нова Зеландия.

За да се възползва от тази възможност, пише вестникът, Нова Зеландия трябва значително да повиши своето ниво на имиграция. Вестникът твърди, че нарастващото население води до повече възможности, включително повече възможности за работа.

Това прави Нова Зеландия по-привлекателна дестинация за имигранти.

This entry was posted in Нова Зеландия. Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273