US стартира виза H-1B на 01 Април

US H-1b 3

USCIS ще започнат да приемат молби на 1 април 2014 година. Работодателите които искат да наемат квалифицирани чуждестранни работници ще трябва да започнат подготовката от сега.  Почти сигурно е, че квотата за виза  H-1B ще бъде достигната в рамките на няколко дни считано от 01 април  2014.

Чуждестранните работници наети с виза H-1B обикновено трябва да имат бакалавърска или по-висока степен, но USCIS могат също така да издадат виза H-1B на работник, който има „образователен еквивалент“ комбинация от образование, обучение и трудов опит.

Работодателите имат доста да направят до 01-ви Април :

  • Обикновено трябва да се подаде искане за преобладаващата заплата в Националния  център за  преобладаващите заплати. Ще трябва да се обясни естеството на съответната работа и NPWC ще изчисли правилната работна заплата за тази работа. Предполага се, че тези искания трябва да бъдат разгледани до 14 дни
  • Може също така да подаде „проучване на алтернатива на заплатите“, за да разбере преобладаващата заплата за H-1B служител. Това би трябвало да отнеме не повече от 30 дни.
  • Също трябва да се подаде апликация за състоянието на труда до Министерството на труда. Обикновено това отнема седем работни дни.
  • Трябва да се уведомят служителите или представител на Съюза на фирмата, когато е подадена апликацията за състоянието на труда. Ако няма представител, информацията трябва да се публикува на работното место.
  • Кандидата следва да се подготви кандидатурата си за самата виза H-1B.Това заявление трябва да достигне USCIS на 1 април 2014, защото е много вероятно търсенето да бъде много високо и тази година.

USCIS може да издаде само 85 000 визи H-1B; 65000 на тези с бакалавърска степен (или еквивалент) за работа в специализирани професии и още 20 000 за онези с по-висока степен, като магистърска степен или докторат.

Правилата за виза H-1B гласят, че USCIS ще приемат заявления в продължение на най-малко пет работни дни. Ако на петия работен ден квотата е достигната, след това няма повече да се приемат заявления и всички приложения, които вече са получени ще бъдат вписани в лотарията.

За 2013 г.  USCIS започна приемане на заявления на 1 април както обикновено. На 5-ти април (петия работен ден на месец април на 2013 г.) са били получени 124 000 приложения.

Обработката отнема между един и шест месеца. Ако сте бъдещ служител в момента и сте извън САЩ ще бъдете в състояние да отидете до американското посолство или консулство в родната си страна, за да ви бъде одобрен  паспорт.

Ако сте вече в страната може да изпратите приложение по пощата за да промените статута си или да изчакате докато напуснете страната.Ще можете да започнете работа на 1-ви октомври.

This entry was posted in САЩ. Bookmark the permalink.

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273