Канада‎

canada

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

При пътуване за Канада е необходимо да притежавате валиден паспорт – най-малко шест месеца след датата на влизане и виза.

Виза се получава от канадското посолство в Букурещ, както и чрез канадския изнесен визов център в София. Издаването на визата не е достатъчно условие за влизане в страната. При пристигането ви имиграционните власти на границата ще уточнят още веднъж причината за посещението ви (гостуване, туризъм, учение, работа и т.н.) и ще определят срока на престоя ви, който при гостуване и туризъм е максимум шест месеца. Деца под 16 години следва да пътуват с родител или упълномощен придружител. Препоръчително е да се носи писмо от втория родител особено при случаи на развод, в което писмо се дава разрешение детето да пътува само с единия родител или друг роднина.

Канада прилага визов режим спрямо българските граждани приносители на обикновени, дипломатически или служебни паспорти. Заявлението за издаване на виза се подава в Посолството на Канада в Букурещ.

Внимание!

В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза освен печати от граничен контрол.

Работа в Канада

На лица, пребиващи с краткосрочна виза за посещение не се разрешава да постъпват на работа или да учат в учебни заведения.

Разрешения за работа се издават от Министерството на гражданството и имиграцията, като за целта се кандидатства в канадското посолство в чужбина. Желаещите да получат такова разрешение следва да представят следните документи: предложение за работа от канадски работодател, доказателства, че притежават необходимата квалификация и опит, както и че възнамеряват да работят временно, а не постоянно в Канада. Незаконно работещите се глобяват, а при повторно нарушение се депортират от страната.

Български граждани желаещи да работят легално и да емигрират в Канада, следва да се информират за това чрез канадските посолства.

От 6 август 2013 г. Канада откри свой изнесен визов център в София, който се помещава в сградата на Международната организация по миграция. В него могат да подават молби за визи за Канада български граждани, както и чужди граждани със статут на пребиваващи в Република България. Повече информация можете да намерите на следния интернет адрес:www.vfsglobal.ca/Canada/Bulgaria/index.html

Както и досега българските граждани ще могат да продължат да подават документи за визи за Канада и чрез посолството на Канада в Букурещ.

Кандидатствайки за карта за постоянно пребиваване или канадско гражданство, ще се информирате как да започнете живота си в Канада и ще разберете какви услуги биха ви помогнали или са на разположение близо до вас.

Започнете вашия живот в Канада

Преместването в Канада е една вълнуваща възможност, но и голямо предизвикателство. Трябва да знаете какви документи да носите, какво да очакваме в първите няколко дни и седмици , как да си намерите място за живеене и много други. Разберете как да получите помощта от която се нуждаете, за да се установите в Канада и да научите всичко за живота в Канада.

Запознайте се с Канада

Канада може да бъде много по-различна от родната ви страна което означава, че има много с което да се запознаете и да проучите , преди да пристигнете тук.

Здравеопазване

Всички канадски граждани и постоянно пребиваващи лица имат право на здравно осигуряване в Канада.

Намерете място за живеене

Вашето първо решение когато търсите място за живеене е дали да сте наемател или да закупите къща или апартамент. Разберете повече за намиране на място за живеене .

Планирайте вашите финанси

Планирайте своите финанси и да научете за данък върху продажбите, данък общ доход, банковото дело, бюджетиране и др.

Устройте децата си в училище

В Канада правителството осигурява безплатно образование за всяко дете.  Държавното образование се заплаща чрез данъци и се администрира от провинциите и териториите в сътрудничество с местните училищни настоятелства.

Изберете подходящ за вас транспорт

Има много възможности за транспорт на разположение. Разберете повече за колите, обществения транспорт, автобусите и влаковете.

Научете официалните езици на Канада

Говоренето на английски или френски език може да ви помогне да се адаптирате към живота в Канада, като ще улесни намирането ви на работа, общуването ви с канадци. Говорете с децата си на езика, който те учат в училище.

Регулиране на живота в Канада

Колкото повече научавате за Канада, толкова по-лесно ще ви бъде да се приспособите към новия си дом.

Празнувайте като Canadian

Канадците са горди с гражданството си . Ние трябва да ценим правата, свободите и отговорностите които този статут ни дава.

Кандидатствайте онлайн за разрешително за виза, обучение или работа. Разберете как да кандидатствате онлайн за:

  • виза за посетител ,
  • разрешение за проучване
  • разрешително за работа

Посещение на Канада

За кандидатстване за временна виза за пребиваващ във визов офис, може законно да бъдат допуснати гражданни на държава, която се обслужва от този визов офис .

Подменю на дестинация Канада


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273