България врата към света

eu_bg_flags

България традиционно е транзитна страна за имигранти и в по-малка степен страна за крайна дестинация. Това се дължи на географското положение на страната като нова външна граница на Европейския съюз. След присъединяването си към ЕС през 2007 г., България се превръща в ключова транзитна дестинация и страна – дестинация за имигранти от страните извън ЕС.

Във връзка с присъединяването на България към Европейския съюз и към Шенгенското пространство, България укрепва своите интегрирани системи за управление на границите. Основните потоци имигранти към България са от Близкия изток, Северна Африка, Черноморския регион и западните Балкани. Нередовните имигранти или пресичат нелегално границата или остават след изтичане на правните разрешения за пребиваване.

Демократичните промени в България и процесите на глобализация промениха условията за имиграция на правителството. Регулирането на имиграцията е сред основните приоритети на българското правителство. Целта на тази политика е да подобри сигурността на българските граждани и да се предотврати трафика на хора и незаконната имиграция. Тази нова българска миграционна политика има за цел да контролира нелегалните имигранти които влизат в България, при зачитане на основните човешки права и свободи, гарантирани от международните договори и стандарти на Европейския съюз.

Bulgarian_eu_passport

Защо да емигрирате / инвестирате в България

Макроикономическа и финансова стабилност, членство в ЕС и членството в НАТО. Най-благоприятни данъци на ЕС : 10% корпоративен данък и общ данък в райони с висока безработица. Най-ниските оперативни разходи в Европа. Добре образована и високо – квалифицирана работна сила, 22% от населението притежава университетска диплома. Правителствената подкрепа за приоритетни инвестиционни проекти.

Свързваща Европа и Азия, България е разположена на кръстопътя на цивилизациите. Нейното колоритно историческо наследство отразява както Изтока така и Запада. България предлага космополитно качество на живот, който се счита от мнозина за най-високото в Европа. Посетителите на България често са изненадани и привлечени от богатото разнообразие на България и смайващата природна красота.

В сравнение със западноевропейските стандарти , инвестиционните активи в България са значително подценени . Инвеститорите ще намерят някои изключителни ценности на пазара , където възходящите възможности са в изобилие. Стратегическото местоположение и позицията на България във външната граница на европейския континент предлага на инвеститорите очевидно конкурентно предимство. Предприятията могат лесно да достигнат до целия пазар на Европейския съюз, както и на пазарите в Централна и Източна Европа.

Като член на ЕС , България се радва на свободна търговия и достъп до пазари , представляващи над 800 милиона души. България полага значителни усилия , за да предложи най-ниските корпоративни и лични данъци върху доходите в Европа. Страната също предлага значителни данъчни облекчения за фирмите, които инвестират в райони на безработица. Бизнес инвестициите в България никога не са били по-силни . Значителен брой международни компании наскоро отвориха офиси в България , очевидно резултат от облекчаване на регулирането, проактивна финансова политика, стабилна и развиваща се икономика.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273