Кандидатстване за студентска виза – Нова Зеландия

new_zealand_student_viza

Кандидатстване за студентска виза

Процесът на кандидатстване по-долу е за хора, които искат да кандидатстват за виза като ученик. Това може да включва онези, които искат да пътуват до Нова Зеландия за да учат, хора, които искат да останат временно в Нова Зеландия за да учат, онези които са вече тук с други видове визи за временно пребиваване  и които искат да учат в Нова Зеландия на пълен работен ден .

Стъпките за кандидатстване

Попълнете формуляра

Разпечатайте и попълнете формуляра Student Visa Application (INZ 1012) PDF . Също така на разположение е Ръководство за студентска виза  (INZ 1013) PDF , който ще ви помогне при прилагането. Ако не можете да разпечатате формуляра и ръководството те са на разположение в най-близкия  имиграционен новозеландски клон .

Уверете се, че представяте всичко което се изисква включително таксата

Заедно с попълнения (и подписан) формуляр за кандидатстване ,също ще трябва да предоставите цялата информация посочена на гърба на формуляра за кандидатстване и правилната такса . Ако не представите необходимата информация в молбата си няма да се приеми за обработка.

Уверете се, че отговаряте на здравните изисквания

Това което трябва да предоставите зависи от това дали сте студент или вътрешно платен студент по външна политика и колко дълго ще останете в Нова Зеландия.

Външният такса плащат студент?

Не е нужно да предоставяте медицинско удостоверение, освен ако Заявление за студентска виза (INZ 1012) PDF или Ръководство за студентска виза (INZ 1013) PDF не е посочено, че би трябвало. Може да се наложи да осигурите Ренгенов Сертификат на гръден кош (INZ 1096) PDF , ако ще бъдете в Нова Зеландия за повече от шест месеца за да покажете, че сте проверени за туберкулоза (TB).

От вас се изисква да притежавате приемлива застраховка като условие за визата, независимо от продължителността на престоя ви в Нова Зеландия.

Вътрешен ученик?

Ако ще учите в Нова Зеландия за период между шест месеца и една година, може да се наложи да се представите попълнен Ренгенов сертификат на гръден кош (INZ 1096) PDF за да покажете, че сте били подложени на проверка за TB.

Ако ще учите в Нова Зеландия за повече от една година трябва да осигурите медицинско свидетелство и Ренгенов сертификат на гръден кош (INZ 1096) PDF .

Нуждаете ли се от допълнителна информация за здравето или застрахователните изисквания за студенти?

За пълни подробности относно здравните изисквания, вижте санитарни изисквания (INZ 1121) PDF и Ръководство за студентска виза (INZ 1013) PDF .

За подробности относно застрахователните изисквания, вижте Ръководство за студентска виза (INZ 1013) PDF и въпроси и отговори за здравен скрининг и застрахователните изисквания за чуждестранни студенти, които са заплатили такса на уебсайта.

Уверете се, че отговаряте на изискванията за характер

Ако ще учите в Нова Зеландия за повече от две години ще трябва да предоставите сертификат от полицията от вашата страна на гражданство и от всяка друга държава в която сте живели в продължение на пет или повече години откакто сте навършили 17 години.

Изпратете вашата кандидатура

Ако кандидатствате извън Нова Зеландия, трябва да ви бъде одобрена кандидатурата преди да сте в състояние да пътувате до Нова Зеландия. Разберете къде да изпратите вашата кандидатура .

Ако сте в Нова Зеландия, моля изпратете вашата студентска кандидатура директно до:

Student Processing Unit

Immigration New Zealand

PO Box 1049

Северен Палмерстън 4440

Студентските заявления могат да бъдат поставени в полето на падащия студентски клон (само в клонове на  Оукланд) и ще бъдат предадени на звено Student Processing в Северен Палмерстън.

Ако вашият образователен център се удостоверява със студенти Online можете да направите вашата кандидатура на близък сертифициран образователен институт .

Вижте контролен списък за помощ за да се уверите, че имате всичко необходимо за да кандидатствате за виза, както и да проверите  времето за обработка .

Забележка: Много от клоновете предоставят контролни списъци с местните изисквания на техните браншови уебстраници .

Вече сте тук?

Ако трябва да удължите студентската си виза за да завършите програмата на обучение, все пак ще трябва да преминете през процеса на кандидатстване. Ако сте в учебно заведение което е в списъка на на сертифицирани преподаватели на студенти Онлайн, то ще обработят вашата студентска виза на територията на колежа. Разберете , кой институт е в студенти Online .

Може да поискате да промените условията на визата си , ако:

  • е друг тип виза и желаете да учите на непълно работно време
  • е студентска виза и искате да промените програмата за обучение и / или доставчика или
  • искате да работите докато учите.

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273