Кандидат студенти – Нова Зеландия

study_new_zealand

Обучение в Нова Зеландия

Ако искате да учите в Нова Зеландия в училище или висше ниво, може да се наложи да кандидатствате за студентска виза.

Нашите изисквания

Разберете какво трябва да направите за да отговаряте на изискванията . Можете също така да разберете какво означава вашата студентска виза за семейство ви.

 

Промени в здравния скрининг
Изисквания за здравен скрининг за имиграцията в Нова Зеландия се променени на 30 юли 2012 година. За преглед, въпроси и отговори за студенти и доставчици на образователни услуги вижте иформацията .

Възможности за обучение в Нова Зеландия

Научете повече за възможностите за обучение - къде можете да учите, квалификация както и какво можете да спечелите.

Как да кандидатствате ?

Разберете как да започнете процеса на кандидатстване - кандидатстване за нова виза, кандидатстване за удължаване на визовия режим или промяна на условията за виза.

След като сте приети

Разберете повече за това, което трябва да направите след като молбата Ви за студентска виза е била приета.

Възможности за обучение в Нова Зеландия

Образователните институции от Нова Зеландия са признати в целия свят. Съществува голямо разнообразие от възможности достъпни за международните студенти: качествено средно образование, с добре изградена мрежа от английски езикови училища и международно признати и уважавани доставчици на висше образование.

Квалификации

Нова Зеландия предлага всички нива на образование до сертификати за докторски степени.Научете повече за:

Образователни институти

Налице са възможности за обучение в най-качествени образователни институти във всеки регион на Нова Зеландия. За да ви бъде оказана помощ за да изберете коя точно област и кой институт е точно за вас:

 • търсете доставчици на образователни услуги на квалификационен Authority сайт на Нова Зеландия .
 • вижте списъка на всички университети [външен] уебсайт за да сравните различните предложения. Всеки университет има раздел за международни студенти.
 • вижте сайта  English New Zealand - те са ASSOCATION на доставчиците на английски език.
 • обърнете внимание на Министерството на образованието на страниците за чуждестранни студенти .
 • посетете студентския уебсайт – Образование на Нова Зеландия  newzealandeducated.com , за информация относно обучението в Нова Зеландия. Образованието на Нова Зеландия е нестопанска организация която подкрепя износа на образование на Нова Зеландия и насърчава образователните услуги на страната.

Външни студентски такси

Повечето чуждестранни студенти трябва да заплащат такси като чуждестранни студенти на образователните институти в Нова Зеландия. Въпреки това някои чуждестранни студенти са освободени от заплащане на такси, защото те се класифицират като вътрешен ученик за целите на таксите. Министерството на образованието има пълен списък на – кой се зачита за местен студент с цел заплащане на такси и записване.

Грижа за чуждестранните студенти

Министерството на образованието работи с Кодекс на добрите практики  което осигурява рамка на грижата за чуждестранните студенти. Тя обхваща грижа, настаняване и предоставянето на информация.

Образователни и професионални квалификации

Има 10 нива на проучване в Нова Зеландия на училища и университети. Най-ниското ниво е сертификат, а най-високото е докторска степен. Всяко следващо ниво е по-сложно, отколкото на онова под него. Това са имената на квалификациите и техните нива:

 • Сертификат за нива от 1 до 4
 • Диплома за нива 5 и 6
 • Бакалавър, специализанти диплома и сертификат за ниво 7
 • Следдипломна квалификация, сертификат и бакалавърска степен с отличие за ниво 8
 • Магистърска степена за ниво 9
 • Докторски степени за ниво 10.

Всички основни доставчици на обучение имат тези квалификации. Това означава, че можете лесно да разберете нивото на квалификация и сравнението на квалификациите между доставчиците на образование.

Всички основни доставчици на образователни услуги са регистрирани в органа за квалификация на Нова Зеландия  (NZQA) така, че можете да бъдете сигурни, че се обучавате за одобрена квалификация, която е гарантирана с високо качество. Някои частни учебни заведения не използват NZQA квалификации и трябва да се извърши проверка за да се уверите, че техните курсове са подходящи за вас.

В политехника и институти по технология можете да учите за сертификат, диплома или степен. Тези институции предлагат по-практична и професионална програма за обучение. В педагогическите колежи можете да учите за степен в областта на образованието и обучението.

Университетска бакалаврска степен - обикновено отнема от три до четири години. Повечето структури ви дават възможност да съчетавате „значителна“ обект с подкрепящи субекти, известни като „маловажни“ теми.

След като имате бакалавърска степен можете да учите за следдипломна квалификация като например магистърска степен или докторантура. Ако вече имате бакалавърска степен от родината си и английския ви е добър, можете да имате възможност да се запишите в следдипломна програма в Нова Зеландия.

Английски езикови квалификации

Английските езикови училища обикновено предлагат два вида курсове: курсове, които не ви дават конкретна квалификация и програма за проучване.

Общ английски

Повечето английски езикови училища предлагат общи курсове по английски. Тези класове не ви дават специална квалификация, но в края им трябва да бъдете в състояние да общувате по-лесно на английски или да бъдете подготвени за да преминете към по-нататъшна степен.

Програма на обучение със специфични квалификации

Много английски езикови училища в Нова Зеландия предлагат програма за проучване, която дава на студентите международно призната квалификация. Ако искате да учите в по-висша институция най-вероятно ще трябва да отговаряте на определени изисквания за английски език, така че е важно да разберете какъв е точно стандарта на английски език, който ви трябва за програмата на обучение която сте избрали. В Нова Зеландия английските езикови училища предлагат два основни сертификати по английски език:

 • International English Language система тест (IELTS). Тази система се използва най-много за висши учебни заведения в Обединеното кралство, Австралия, Нова Зеландия и Канада. Все повече се използва и в Съединените щати. Той оценява способността да четете, пишете, говорите и да слушате на английски език.
 • Princeton тест по английски като втори език (TOEFL). Този сертификат се използва в много северноамерикански висши учебни заведения. Той тества способността ви да четете, пишете, слушате и тества вашия говорим английски език отделно.

Повече информация за английските езикови училища

По долу ще видите няколко линка, които ще ви помогнат да разберете повече за това какво искат международните студенти в Нова Зеландия, къде може да се учи и много повече:

Мога ли да уча в Нова Зеландия?

Всеки който идва от чужбина за да учи в Нова Зеландия трябва да отговаря на определени правила и изисквания. Ако идвате в Нова Зеландия за да учите за повече от три месеца, ще имате нужда от студентска виза . В този раздел можете да разберете дали имате нужда от виза, дали ще се ползва и какво студентската виза ще ви позволи да направите.

Хора които не се нуждаят от студентска виза

Не се нуждаете от виза ако сте гражданин на Нова Зеландия или Австралия, притежавате виза за пребиваване в Нова Зеландия или сте притежател на текуща австралийска виза за постоянно пребиваване, включително текуща виза за австралийски жител подлежаща на връщане. Ако има условия във вашата австралийска виза за постоянно пребиваване или постоянно пребиваващ с връщане на визовия режим след това ще трябва да кандидатствате за виза за ученик.

Хора които предприемат кратки курсове

Ако искате да предприеме един или повече кратки курса, които са одобрени или са освободени от New Zealand квалификационна Authority за срок не повече от три календарни месеца общо не се нуждаете от виза за студент или промяна на условията.

Ако държите на временна виза, която е валидна за 24 месеца или повече можете да учите един или повече курса за период до три месеца общо за всеки 12-месечен период.

Деца в училищна възраст

Притежателите на виза за посетител в училищна възраст могат да посещават начално, средно или средно училище за един период на обучение до три месеца за една календарна година при условие, че проучването приключи в рамките на календарната година. На притежателите на визаза посетител в училищна възраст не се разрешава да учат в училище за срок от една година, ако те са за един период на обучение, за срок от четири на предходната година, докато са с виза за посетител.

Ако планирате да участвате в продължение на повече от две седмици или плащате такси трябва да посещавате училище, което е подписало с Министерството на образованието –  практика на грижа за чуждестранни студенти .

* Ако сте студент на обмен които ще учи в Нова Зеландия за по-малко от три месеца при взаимна схема за обмен, управлявана от Програма за размяна, не сте длъжни да присъствате на училище, което е страна на Министерството на образованието – Практика за пастирска грижа на чуждестранни студенти.

Работни Ваканционни Схеми

Участниците в работни ваканционни схеми могат да предприемат един или повече курса на обучение толкова продължителни така, че общата продължителност на всички предприети курсове да не надвишава три или шест месеца в зависимост от схемата. Продължителността на курса разрешен по всяка схема е на всяка  уеб страница .

Обмен на студенти

Ако сте бил предлаган на място в одобрена схема за обмен можете да кандидатствате за студентска виза за срока на вашия обмен при условие, че отговаряте на нашите здравни и символни изисквания и сте действителен участник в обмена.

Също така трябва да предоставите доказателства, че:

 • сте бил приет в одобрена схема за обмен на студенти (от организатора на схемата) и
 • има последващи договорености за пътуване когато схемата за обмен е приключила.

Трябва да кандидатствате за виза за студентски обмен преди да отпътувате до Нова Зеландия. Само в много специални обстоятелства (както е определено от имиграцията на Нова Зеландия) ще ви бъде предоставена за обмен студентска виза, ако вече сте в Нова Зеландия.

Изисквания за студентска виза

Преди да кандидатствате се убедете, че сте разбрали изискванията на които трябва да отговаряте и изискванията на които вашата програма на обучение трябва да отговаря.

Също така вижте примерите за да се уверите, че ще можете да кандидатствате за виза за да учите в Нова Зеландия.

Какво позволява студентската виза

Разберете колко дълго можете да останете, дали можете да работите докато учите както и отговори на други въпроси за студентските визи .

Партньори,деца на пребиваване и притежатели на временни визи за влизане

Ако вашият партньор или родител е в Нова Зеландия и искате да се присъедините към него и да учите , вида на визата за която можете да кандидатствате зависи от фактори, като например имигрантския статут на родителите или партньора ви.

Как се прилага

Ако сте сигурни, че имате нужда от студентска виза и тя отговаря на изискванията вижте в линка , за да разберете как да се прилага .

Деца които са незаконно в Нова Зеландия и достъп до задължително образование

Ако вашето дете е незаконно в Нова Зеландия и желаете да получи достъп до образование по силата на Конвенцията на Организацията на обединените нации за правата на детето (UNCROC), можете да проверите за възможностите в Министерство на бизнеса, иновациите и често задавани въпроси   .

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273