Внимание Измами – Америка

izmami

Многообразна визова програма – Измамници изпращат измамни имейли и писма

Държавният департамент Офис на Visa Services съветва гражданите, че има значителен ръст на измамните имейли и писма изпратени до кандидатите на разнообразяване на имигрантската програма (DV) (Visa Lottery). Зад тези измамни имейли и писма, измамниците се представят за американското правителство в опит за извличане на заплащане от кандидатите за DV. Всички кандидати трябва да бъдат запознати с информацията за DV измами предоставена от Федералната търговска комисия . Кандидатите се приканват да преразгледат правилата и процедурите за DV програмата така, че да знаят какво да очакват, кога да го очакват и от кого.

Кандидатите сами могат да разберат, ако са били избрани да продължат с обработка на DV, чрез проверка на техния статут онлайн през преглед на DV статус на участник на http://www.dvlottery.state.gov .

И накрая не забравяйте, че таксите за процеса на кандидатстване за DV се заплащат на американското посолство или консулство на касата по време на редовната среща. Американското правителство никога няма да ви помоли да изпратите авансово плащане с чек, пощенски запис или банков превод.

Често задавани въпроси:

Как да разбера дали даден сайт или имейл е от правителството на САЩ ?
Дали информацията за имиграция на други сайтове е официална ?
Как да разпознавате измамните сайтове и имейли ?
Каква е целта на тези измамни сайтове и имейли ?
Къде мога да получа официална информация за програмата Visa и как мога да проверя моя статус ?
Къде мога да намеря информация за международни финансови измами ?
Как да съобщя за интернет измама или нежелана поща ?

Внимание измами

 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273