Имигрантски Визи – Америка

Видове визи за имигранти

us_passport

Стъпка 1 - По принцип, за да има право да кандидатства за имигрантска виза чужд гражданин трябва да бъде спонсориран от американски гражданин, роднина (и), законно постоянно пребиваващ или от потенциален работодател и да бъде получател на одобрена петиция подадена за американско гражданство и имиграционни услуги (USCIS). За информация за петицията посетете уебсайта на USCIS . Научете повече за различните процеси за основните категории имигранти, които са:

Многообразие на визовата програма - Визи са предвидени за страни с нисък процент на имиграция за САЩ, за разлика от други видове имигранти, разнообразието на визи (DV) не изисква спонсор от САЩ и следователно петиция не е необходима.

Стъпка 2 - След като петицията на имигранта е била одобрена (с изключение на кандидатите за DV) от USCIS, тогава следващата стъпка е предварителна обработка на визата от Държавния департамент на Националния визов център. Посетете Immigrant Visa Processing – Национален визов център за информация свързана с:

  • Affidavit на Support
  • Необходими документи за кандидатите (т.е. актове за раждане, полицейски доклади, сертификати за брак / развод и т.н.)
  • Медицински изпит / информация от лекар
  • Интервю

Посолство на САЩ:

„Всеки български гражданин или гражданин на друга държава постоянно пребиваващ в България, който желае да имигрира в Съединените американски щати трябва да кандидатства за имигрантска виза. Имиграционният закон на САЩ позволява издаването на имигрански визи в три основни категории:

За молбите за имигрантски визи въз основа на семейството е необходима петиция I-130, която американски гражданин или постоянно пребиваващ гражданин в САЩ подава към
Службата за гражданство и имиграция на САЩ.

За молбите за имигрантски визи въз основа на работата е необходима петиция I-140, която американски работодател подава към Службата за гражданство и имиграция на САЩ.

Молбите във връзка с Програмата за разонообразяване на имигрантския поток трябва да бъдат подадени по електронен път по време на регистрационния период, който обикновено е в края на годината.

Моля, забележете: Посолството ще обяви началото на регистрационния период на уеб сайта си.

Само спечелилите могат да кандидатстват за имигрантски визи.
(Внимание: съществуват неправителствени организации които са
измамили кандидати като са твърдели, че предоставят достоверна информация относно програмата.)

Всички кандидати за имигрантски визи трябва да се явят лично на интервю в консулския отдел. Ако петицията е била подадена към Службата по гражданство и имиграция в САЩ, интервютата се насрочват от Националния визов център в Портсмут, Ню Хемпшър. Интервютата по линия на лотарията се насрочват от Консулския център в Кентъки. Интервюта за всички останали видове визи се насрочват директно в посолството на телефон (359 2) 937-5444 от понеделник до петък между 9 ч. и 12 ч. или чрез и-мейл на адрес iv_sofia@state.gov

Преди да е проведено интервюто посолството не може да гарантира, че визата ще бъде издадена. Поради тази причина на кандидатите не се препоръчва да купуват билети или да правят окончателни планове за пътуване, да продават имоти или да напускат работата си до издаване на визите им.“

Проверка на статута на петицията за имигрантска виза

Можете да проверите статуса на вашата имигрантска петиция като посетите интернет страницата на USCIS. Трябва да въведете номера от съобщението, който се състои от 13 цифри пред които е отбелязано EAC, WAC, LIN или SRC.

За да видите статуса на даден случай моля, въведете съответния номер получен от приложението. 13-цифренния номер може да намерите на обявлението за кандидатстване което сте получили от USCIS. Започва с три букви, като например (EAC, WAC, LIN или SRC).  Тиретата („-“) трябва да се пропуснат когато въвеждате редицата от записа. Въпреки това всички други знаци включително и звездичките („*“) могат да бъдат включени, ако е посочено в известието като част от номера на получаване.

Изброените по-горе стъпки, са възможните стъпки за заявление или петиция и може да мине  известно време за обработката. Не всяко приложение или петиция ще преминат през всяка една от тези стъпки. След като въведете номера от квитанцията ще видите стъпките, които ще бъдат необходими за това конкретно приложение или петиция. Стъпката от процеса, където се намира в момента вашия случай ще бъде подчертана. Други стъпки ще се появят, ако вашият случай изисква това.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273