Кандидат студенти – Америка

Harvard

Консултации за студенти

Посолството на САЩ в България

Кандидатстването за следване в Съединените щати не е елементарен процес, но на разположение има добри източници, които ще ви насочат какво да предприемете. Правителството на САЩ е създало образователни информационни центрове почти във всяка страна, а междувременно съществуват и множество ресурси в интернет. Когато правите своите планове най-доброто начало е да посетите най-близкия американски образователен консултантски център. В него опитен консултант по въпросите на образованието, както и обширната база данни за справки ще ви помогнат да се запознаете с процеса на кандидатстване, с избора на институция, с търсенето на финансова помощ и с подготовката на изискваните стандартизирани тестове  (TOEFL, SAT, GRE).

Тестове

Ако желаете да се запишете в американски колеж или университет от вас се иска да положите стандартизирани тестове каквито са TOEFLSATGREGMAT или  LSAT.

За вашите родители същата информация на български е : TOEFLSATGREGMAT или  LSAT.

Относно информация за американските изпити даващи лиценз за лекарска практика (USMLE) използвайте адреса www.usmle.org или използвайте адреса (USMLE на български)

Бюлетини с информация, както и формуляри за кандидатстване за полагането на всички тестове, с изключение на LSAT са на разположение в консултантските центрове.

Колежи и университети в Съединените щати

За повече информация относно колежите и университетите може да посетите уебсайта Американски университети /American Universities/ или уебстраницата на Образователния център на Питърсън /Peterson’s Educational Center.

Информация за визи

За повече информация относно визите посетете страниците Student Visa и Exchange Visitor Visa.“ 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bgnetorg/public_html/terminal2.bg/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273